Senátor Hilšer: Zprávy o tom, že očkování je škodlivé, bych přirovnal k fake news

29.01.2020 23:55

Projev na 15. schůzi Senátu dne 29. 1. 2020, k návrhu zákona o náhradě újmy způsobené povinným očkováním.

Senátor Hilšer: Zprávy o tom, že očkování je škodlivé, bych přirovnal k fake news
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Marek Hilšer

Vážená paní předsedající, vážené senátorky a senátoři, já vystoupím jen krátce. Jestliže stát říká, že očkování má býti povinné – a já s tím naprosto souhlasím, protože i sám osobně bych nikdy neriskoval neočkovat své dítě, jelikož to je mnohem větší riziko, že ho poškodím, než kdybych ho očkoval, tak by měl stát říci, že bude odškodňovat i v případě, že dojde k nějakému poškození z důvodů očkování.

Je třeba říci, že takových případů je velice málo. Uvádí se, že jich je asi 5 nebo 6 ročně, takže je to asi stokrát menší pravděpodobnost, jako kdybyste měli zahynouti v autě, když to člověk spočítá. Takže je to samozřejmě velice malé. A ty zprávy o tom, že očkování je škodlivé, nebo může způsobovat nějaké vážné důvody, bych přirovnal ke zprávám tzv. fake news. To, co se sjíždí po internetu, opravdu zbytečně vyvolává řekl bych až hysterii a nepatřičné obavy.

Takže já ten návrh podporuji. Tedy podporuji ho ve znění pozměňovacího návrhu, který schválil výbor pro zdravotnictví a sociální politiku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…