Senátor Kos: Proč pirátská radní pro školství nepodporuje konec hazardu na Praze 11?

03.04.2019 5:34

Na Zastupitelstvu MČ Praha 11 dne 28.3.2019 byl mezi body navrženými na doplnění programu jednání rovněž bod „Nulová tolerance hazardu na Praze 11“.

Senátor Kos: Proč pirátská radní pro školství nepodporuje konec hazardu na Praze 11?
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Senátor ve volebním obvodě č. 19 - Praha 11 Ing. Ladislav Kos (Hnutí pro Prahu 11)

Proti zařazení tohoto bodu na jednání hlasovali pouze dva zastupitelé z Pirátské strany, radní pro dopravu Martin Duška a radní pro školství Zuzana Ujhelyiová.

Proč pirátská radní Ujhelyiová hlasovala proti návrhu tohoto bodu, ve kterém mělo ZMČ konstatovat, že hazardní jevy přináší patologické jevy jako zadlužování, krádeže, rozpad rodin i obecnou kriminalitu a mělo požádat Radu MČ P11, aby navrhla hl.m.Praze změnu vyhlášky č.10/2015 s návrhem nulové tolerance hazardu na P11?

Proč pirátská radní Ujhelyiová hlasovala proti návrhu bodu, který by např. umožnil v těsné blízkosti metra Háje zrušit osm! hazardních provozoven, kolem kterých chodí každodenně děti z jihoměstských škol? Proč jako radní pro školství nechce chránit děti před negativními vlivy agresivního herního průmyslu?

Na tyto otázky pirátská radní pro školství Ujhelyiová neodpovídá a mlčí.

Druhým zastupitelem, který hlasoval proti projednání nulové tolerance hazardu byl pirátský radní Martin Duška. Své hlasování zdůvodnil na FB: „Pirátská strana respektuje osobní svobodu jednotlivce. Jsme komunální politici, kteří mají rozvíjet naše město. Nechceme lidem mluvit do života a do toho, jakým způsobem mají nakládat se svými penězi. Jsme liberálové. Pokud dochází k problémovému chování v okolí podniků provozující hazardní hry, pojďme společně tyto problémy řešit. Prosíme, nevnucujte nám Váš program prohibice hazardu.“

Jak z formy prohlášení vyplývá, není to pouze názor radního Dušky, ale minimálně prohlášení Pirátů Praha 11. Znamená to, že jim nevadí všechny negativní jevy s hazardem spojené, že jsou a budou „liberálové“ za každou cenu i v této kontroverzní oblasti?

Je to skutečný názor Pirátů nebo projev amaterismu či neznalosti Pirátů na Praze 11 nebo je to dokonce vypočítaný koaliční kalkul, neboť všechny ostatní strany v koalici s Piráty na Praze 11 jsou nejen pro zachování počtu hazardních provozoven, ale dokonce pro jejich rozšíření? A Piráti na P11 už několikrát dokázali, že pro udržení se v koaličních křeslech na radnici jsou ochotni udělat leccos. Pak by hlasování pirátské radní pro školství Ujhelyiové a radního Dušky bylo obzvlášť napováženou.

Bod „Nulová tolerance hazardu na Praze 11“ se tak na ZMČ neprojednal, díky Pirátům i zastupitelům z dalších stran koalice (ODS, TOP09/STAN, ANO), kteří pro bod nehlasovali nebo se hlasování zdrželi. Hnutí pro Prahu 11 bude nulovou toleranci hazardu nadále prosazovat i proto, že je to vůle občanů o které svědčí i 400 podpisů sebraných během dvou dnů petiční akce proti hazardu na Praze 11.

Paradoxem je, že ve stejný den, tedy 28.3.2019, zavřela na Praze 7 poslední hazardní provozovna, která ještě na MČ fungovala. Boj proti hazardu zde vyhlásili již v r.2014.

Co asi této ochutnávce z pirátské kuchyně na Praze 11 asi říká pirátská poslankyně Olga Richterová, která se v Poslanecké sněmovně snaží vytvářet zákony na ochranu dětí i celých rodin před jevy, které je ohrožují?

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.