Senátor Láska: Je to ideální příležitost pro ty prudiče, co zahltí orgány žádostí na všechno

17.05.2018 21:56

Projev na 15. schůzi Senátu k návrhu zákona, kterým se mění zákon o střetu zájmů dne 17. 5. 2018

Senátor Láska: Je to ideální příležitost pro ty prudiče, co zahltí orgány žádostí na všechno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Václav Láska

Vážený pane předsedající, paní poslankyně, kolegyně, kolegové, ta diskuze je hodně podobná, pokaždé, když se tady k tomu tématu dostaneme. A i ten můj příspěvek nebude nijak odlišný od těch, které jsem tu říkal minule. Já znovu apeluji na to, že svět není černobílý. Na vás působí, že aktivisté si myslí, že všichni starostové kradou. Vy, protože všichni starostové z komunální politiky, co jste tady, tak vás považuji za slušné lidi, tak to vidíte tak, že všichni starostové jsou slušní. Ani jedna věc není pravdivá. Stejně jako v každé profesi, i v komunální politice jsou lidé slušní a jsou tam lumpové. A stejně jako v každé profesi platí, že jeden lump je schopen pošpinit práci sto poctivě dělajících lidí. Takhle k tomu přihlížejme a prosím, nepaušalizujme.

Kolega Canov, vaším prostřednictvím, ho tady nevidím. Mě se třeba strašně dotklo – jé, pardon, omlouvám se, vás přehlédnout, to je hloupé. To jsou takové ty známky paušalizace. On tu říkal „když se bude chtít nějaký voyerista podívat“. Jako každý, kdo se bude chtít podívat na majetek komunálního politika, je voyerista? Jsem senátor. Pokud dostanu od občana podnět, že nějaký komunální politik dělá lumpárny a že měl někde brát úplatky a další věci, co udělám jako první? No podívám se na to majetkové přiznání. A jsem tedy voyerista? Fakt bychom neměli tímhle způsobem paušalizovat. To je základní přístup na obou dvou stranách.

K tomu pozměňovacímu návrhu, ano, argument, někdo se ptá na můj majetek, tak mám vědět, kdo to je. Bych se tady i shodl s panem místopředsedou Kuberou, že to může přinést jenom další vlnu závisti. Ale hlavně mockrát si tady říkáme, když něco schvalujeme, nebudeme schvalovat něco, o čem víme, že nefunguje. Fakt si myslíte, že tohle opatření by fungovalo? Vždyť je to ideální příležitost pro ty skutečné prudiče, že co udělají, zahltí orgány žádostí na všechno a ke všemu. I kdybych vám přiznal dobrou vůli, že chcete řešit něco, co vás trápí, tak ale minimálně to řešíte naprosto neúčinným způsobem. Tohle nebude fungovat. Jen to skutečně dá prostor pro skutečné prudiče. Takže já se přikloním k tomu a sám budu postupovat tak, že budu hlasovat pro schválení té verze tak, jak nám přišla z Poslanecké sněmovny.

Mgr. Václav Láska

  • BPP
  • Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • senátor

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.