Senátor Láska: K mé kandidatuře na post prezidenta republiky

31.05.2022 10:06 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k přímé volbě prezidenta.

Senátor Láska: K mé kandidatuře na post prezidenta republiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Václav Láska

Důležité oznámení

Dávám tímto na vědomí, že po pečlivém a zodpovědném zvážení věci jsem se rozhodl nekandidovat na prezidenta České republiky! Dlouho jsem hledal odvahu tak těžké a zodpovědné rozhodnutí učinit, ale nakonec mi jako vždy pomohli mí blízcí, přátelé a kamarádi. Přesvědčili mě, že já na to mám. Že mám na to vystoupit z řady. Nedělat to, co všichni ostatní. Prostě být jiný.

Můj plán je mít zemi spokojenou, bez hádek a zbytečného nepřátelství. A tomu mé rozhodnutí přispěje zásadním způsobem. Dost bylo společnost rozdělujících výkřiků „Láska zvítězí!“

Stejně tak věřím, že mé rozhodnutí přispěje k sjednocení politických sil. Zasypme příkopy mezi ODS, ANO, SPD, Piráty a dalšími. Myslím, že není ve Sněmovně politické síly, které bych neudělal svým rozhodnutím radost. Tak pojďme tuto radost spolu sdílet!

Mé rozhodnutí má však další, zcela zásadní přínos. Dobře všichni víte, že posláním a nekonečnou touhou každého politika je „posouvat věci dopředu“. A já věřím, že mé rozhodnutí významně posune dopředu mé mykologické znalosti, protože na přečtení těch mykologických sborníku čas prostě bude!

Ano, můžete mě podezřívat, že se chci jenom zviditelnit. Že mě mé přebujelé ego žene k tomu jít za každou cenu proti proudu. Já takové podezření chápu. Bylo mi čtyřicet. Byl jsem dvakrát v televizi, třikrát v novinách a někdy mám i sto lajků pod svým příspěvkem na sociálních sítích. Tak co proboha blbnu, že nevezmu tu zodpovědnost spasit svět? Co Vám mám na to říct? Snad jen ono nesmrtelné: “Myslím to upřímně!”

A přátelé! Výzva na závěr: opravdu odvážné a statečné rozhodnutí může udělat jedinec, ale realizovat ho musíme my všichni. Spolu! Takže teď je na Vás, kdy a kam mě pozvete na pivo a kus řeči a společně se mnou mi pomůžete nést tíhu mého rozhodnutí.

Díky Vám všem!

Mgr. Václav Láska

  • BPP
  • Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…