Senátor Láska: Na třináctce se stále staví v rozporu s územním plánem

11.09.2019 6:34

Komentář na facebookovém profilu k výstavbě na Praze 13.

Senátor Láska: Na třináctce se stále staví v rozporu s územním plánem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Václav Láska

Dlouhodobě nesouhlasím s megalomanskou výstavbou na Praze 13. A snažím se proti ní brojit a poskytovat odbornou pomoc místním, kteří se jí brání. Ačkoliv jsou nové byty samozřejmě potřeba, neměla by výstavba probíhat na úkor současných obyvatel a v rozporu s územním plánem. Právě k tomu ale na Praze 13 dochází. Plánované projekty na bytové domy u obchodního centra Paprsek, u OC Lužiny či projekt Výhledy Luka jsou dobrým příkladem. Tyhle necitlivé a předimenzované projekty nadměrně převyšují okolní stavby a snaží se vtlačit do tzv. stabilizovaného území, kde by žádná rozsáhlá stavební činnost neměla být vůbec možná. Je možné pouze zachování, dotvoření a rehabilitace stávající urbanistické struktury. ZDE

Přesto Stavební odbor MČ Prahy 13 projekty posvětil. I přes desítku stránek námitek, které jsem společně s místními občany připravil a podal (zpracované námitky a petice k projektům najdete ZDE).

Mgr. Václav Láska

  • BPP
  • Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • senátor

Je ubíjející stále dokola vysvětlovat a argumentovat, že do stabilizovaného území mrakodrapy nepatří. Teď se ale objevila nová naděje, nové povzbuzení. Ministerstvo pro místní rozvoj rozhodlo, že projekt bytového domu „Dvou věží“ na Praze 12 není v souladu s územním plánem, protože neplní požadavky na stabilizované území dané ve změně územního plánu hl. m. Prahy č. Z 1000/00.

V tuhle chvíli má Ministerstvo díky mému odvolání na stole i projekt Polyfunkčních domů Lužiny na Praze 13. Pevně věřím, že rozhodne stejně. A tyhle rozhodnutí pak dají jasně najevo developerům i jejich zájmy hájícím městským částem, že podobným nesmyslným způsobem se prostě Praha rozvíjet nebude. Já proto udělám maximum.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce