Senátor Láska: Tolik vzývaná spolupráce V4 Česku škodí

20.02.2020 15:21

Komentář na facebookovém profilu k chystané demonstraci spolku Milion chvilek pro demokracii, která se hodlá vymezit vůči politickému vývoji v Polsku a Maďarsku

Senátor Láska: Tolik vzývaná spolupráce V4 Česku škodí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Václav Láska

Považuji se za pravicově smýšlejícího člověka. Přesto můj vztah k MM neochladl proto, že jdou do další demonstrace pod heslem "Nechceme jít cestou Maďarska a Polska" (viz).

Já současnou situaci v Maďarsku a Polsku považuji za odstrašující případ toho, kam se může vydat evropská stát. Přístup těchto zemí k právu, justici, nezávislosti médiím, lidským právům a dalším věcem je děsivý. Nemá nic společného s demokracií. A opravdu hodně moc nechci, aby se naše země dala cestou těchto dvou zemí.

A když jsem to nakousl, dokousnu to. Tolik vzývaná spolupráce V4 Česku škodí. Ano, jsou to nejbližší sousedé. Ale stavět evropskou spolupráci na paktování se s nejméně demokratickými režimy v celé Evropské unii, to je špatně.

Tak a je to. Správné heslo. Jestli je současná situace v Polsku a Maďarsku pro nás k něčemu dobrá, tak je to právě k demonstraci toho, do jakého průšvihu se dostaneme, když ztratíme vůli a chuť něco dělat.

Mgr. Václav Láska

  • BPP
  • Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice