Senátor Nytra: Ankety před volbami a po nich. Co si myslím?

03.02.2018 19:20

Redakce Parlamentních listů mi pravidelně zasílá anketní otázky. Mé odpovědi jsou často v přímém protikladu k ostatním. Ale, vítám diskuzi. Jde mi o to, aby se s mými názory seznámil co největší počet uživatelů internetu.

Senátor Nytra: Ankety před volbami a po nich. Co si myslím?
Foto: archiv Zdeňka Nytry
Popisek: Senátor Zdeněk Nytra

Otázka: Tomáš Halík řekl m.j. Dát hlas Zemanovi bych považoval za těžké morální provinění proti zájmům naší země…Zeman společnost svým chováním táhl dolů a rozeštvával, poškozoval politickou kulturu a pověst země v zahraničí a dával občanům špatný příklad… Zeman je nezpůsobilý vykonávat funkci z důvodů morálních a zdravotních.

Odpověď: Naprosto a doslovně souhlasím

Otázka: Po volbě Drahoš oznámil, že neodejde z veřejného života a politiky. Kde by podle vás mělo být jeho místo?

Odpověď:  Nevím, navíc z 1. I2. Kola volby bych neusuzoval na jeho osobní podporu, v nezanedbatelném procentu dostával protestní hlasy.

Otázka: Šéfredaktor slovenského časopisu Týžden  Štefan Hríb napsal: Svobodné volby rozhodly, že Zeman a Babiš budou kazit nejen Česko ale i střední Evropu… Trojice Zeman , Babiš,  Okamura  je pro ČR stejnou pohromou jako pro SR Mečiar, Slota a Fico… Zemanovo vítězství se zrodilo ze lží a strachu.

Odpověď: Není důvod zabývat se komentáři zahraničních týdeníků. Mohlo by to dopadnout stejně jako s nechvalně známým  prohlášením našeho prezidenta na adresu A. Dubčeka.  Teprve čas ukáže, jestli existuje triumvirát Zeman – Babiš – Okamura, případně čeho se od něho dočkáme.

Na svém facebookovém profilu jsem komentoval výsledek prezidentské volby následovně:

Díky patří všem, kteří přišli k volbám. Blahopřání M. Zemanovi ke znovuzvolení. Ocenění J. Drahošovi za důstojný volební souboj. Ale tyto volby byly jen jedny z mnoha. Na podzim se bude zase rozhodovat. V městech i obcích. Nic nekončí…

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…