Senátor Nytra: Kritika ano, ale exhibicionismus je urážlivý a zbytečný

04.03.2017 22:00

Aktuální anketa Parlamentních Listů se v obecnější rovině vztahuje k problematice islámu, uprchlíků a terorismu. Zde je má odpověď:

Senátor Nytra: Kritika ano, ale exhibicionismus je urážlivý a zbytečný
Foto: archiv Zdeňka Nytry
Popisek: Senátor Zdeněk Nytra

Parlamentní listy: Na Slovensku dívka Sheila Szmerekova alias Adriana Melekova zapálila a pomočila muslimskou svatou knihu Korán. Mj. též řekla, že muslimové, kteří se neumí přizpůsobit, jsou paraziti a nemají tu co pohledávat. Dále řekla, že kdo se jí postaví „toho bez problémů oddělá.“

Nyní je Sheila ve vazbě a hrozí jí až 6leté vězení m.j. “za výrobu extremistických materiálů“. I v ČR lidé začali  ze solidarity pálit Korán. Co so o této věci myslíte? A je dle vás obecně správné případně trestně stíhat ty, co spálí Korán či kritizují islám?

Zdeněk Nytra: Jestli jsem správně pochopil, tak ta dívka je stíhána za výrobu extremistických materiálů (schvalování extremismu?), což není  totéž, co kritika Koránu. S jeho pálením nesouhlasím. Pálení knih už jsme v naší historii několikrát zažili… Pokud se močení týče, to je spíš záležitost pro psychiatra, ale hlavně zbytečná a urážlivá exhibice.

Naopak s první větou jejího tvrzení naprosto souhlasím, protože muslimové přicházejí k nám a musí respektovat naše zákony a podmínky.

Ale závěr jejího prohlášení, ten už opravdu spadá do trestně právní roviny.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

12:12 Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

Konec problémům s opožděnými platbami. To si europoslanci slibují od nové směrnice, kterou schválili…