Senátor Nytra: Před vámi jsou dneska tři možnosti

22.12.2020 11:49

Projev na 78. schůzi Poslanecké sněmovny 22. prosince 2020 k daňovému balíčku

Senátor Nytra: Před vámi jsou dneska tři možnosti
Foto: archiv Zdeňka Nytry
Popisek: Senátor Zdeněk Nytra

Vážený pane předsedající, vážení členové vlády, vážené dámy poslankyně, vážení páni poslanci.

Krátkou informaci o tom, jak probíhalo schvalování v Senátu, jste všichni obdrželi. Chci poděkovat paní ministryni financí za vyčerpávající úvodní slovo, takže bud v podstatě velice stručný.

Anketa

Má prezident Miloš Zeman vaši podporu? (Ptáme se od 22.12.2020)

83%
17%
hlasovalo: 14022 lidí

Před vámi jsou dneska tři možnosti. Schválit senátní verzi daňového balíčku, k tomu se ještě vrátím, senátní verzi daňového balíčku zamítnout a schválit vaši původní verze, to znamená schválit větší zatížení příjmové stránky rozpočtu a dovolím si tvrdit, zaříznutí rozpočtu měst, obci a krajů; anebo neschválit nic, daňový balíček jednoduše hodit do koše. Nemyslím si, že je to dobrá varianta, protože tento daňový balíček obsahuje spoustu prospěšných bodů, opět - jak říkala paní ministryně financí - formou zrychlených odpisů počínaje a další a další. Proto vás chci všechny požádat o schválení.

Touto senátní verzí necháte více peněz v peněženkách všem lidem, kteří platí daně, rozšíříte okruh zaměstnanců, kteří žádné daně platit nebudou muset, zrušíte nespravedlivé a nebezpečné zdanění prodeje rodinných firem a startupů a jejich případný přesun mimo Českou republiku a v neposlední řadě budete z velké části kompenzovat dopad daňového balíčku na rozpočty krajů, měst a obcí.

Děkuji za pozornost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.