Senátor Orel: Dobrá zpráva

17.01.2022 22:21 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k výstavbě tzv. Palačovské spojky

Senátor Orel: Dobrá zpráva
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Petr Orel (SZ)

Dle krajského Ředitelství silnic a dálnic Zlínského kraje by měla být zahájena významná dopravní stavba, tzv. Palačovská spojka, a to někdy v polovině letošního roku. V současné době je zahájeno výběrové řízení na dodavatele a koncem ledna by měly být zahájeny již přípravné práce a pomalu i skrývka ornice. V dubnu by pak mohl být zahájen archeologický průzkum.

Smyslem této propojky dálničního typu je výrazně snížit a omezit transitní kamionovou dopravu přes některé obce na Novojičínsku a Přerovsku, včetně Nového Jičína.

mapa

K tomu, aby byl tento smysl propojky naplněn, bude následně nutné udělat další zásadní krok, a to dát na stávající silnici 57 (Valašské Meziříčí - Nový Jičín) zákaz vjezdu automobilům nad 12 tun. Teprve potom může mít tato investice zásadní pozitivní význam pro obyvatele dotčených obcí z hlediska životního prostředí a převážit tak negativní dopady této stavby, jako je zábor kvalitní zemědělské půdy či nežádoucí fragmentace krajiny, která zhoršuje prostupnost krajiny pro volně žijící živočichy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce