Senátor Trešl: Věřím, že nakonec dojde k rozumnému kompromisu

27.11.2022 18:02 | Ze sítí

Informace na facebookovém profilu o jednání k plánovanému zřízení Národního parku Křivoklátsko

Senátor Trešl: Věřím, že nakonec dojde k rozumnému kompromisu
Foto: Facebook
Popisek: Ivo Trešl

Na základě předchozí schůzky se starosty jsem v tomto týdnu inicioval další setkání, které proběhlo v Karlovy Vsi se starosty a zástupci obcí Křivoklátska, kterého se účastnili i kolegové ze Senátu, konkrétně místopředseda Senátu Jiří Oberfalzer a senátorka Adéla Šípová, a z Poslanecké sněmovny předsedkyně Výboru pro ŽP Jana Krutáková. Setkání se účastnil i zástupce petičního výboru Petice proti zřízení NP Křivoklátsko, která má přes 10 tisíc podpisů a dále i soukromí vlastníci, kterých by se případné vyhlášení NP také dotklo.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17940 lidí

Starostové všechny přítomné informovali o postoji obyvatel obcí včetně výsledků ankety, ve které se občané vyjádřili většinově proti zřízení NP. Od starostů a všech dotčených osob jsme vyslechli argumenty a cenné informace o CHKO Křivoklátsko, která byla vyhlášena roku 1978.

Všichni kolegové a kolegyně jsou otevřeni další diskuzi, a proto bude uspořádán kulatý stůl v Poslanecké sněmovně a veřejné slyšení na půdě Senátu.

Všichni zúčastnění se shodují na tom, že je třeba chránit krásnou krajinu Křivoklátska pro budoucí generace, zároveň však musí být nastavena rovnováha pro místní obyvatele a dotčené samosprávy a jejich fungování. Do konce roku je možné k připravovanému záměru podávat připomínky. Věřím, že se nakonec dojde k rozumnému kompromisu, který již na jednání byl nastíněn tak, abychom udělali maximum pro ochranu přírody i pro obyvatele a místní samosprávy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šojdrová (KDU-ČSL): Se vstupem do Evropské unie nám vzrostla životní úroveň

8:04 Šojdrová (KDU-ČSL): Se vstupem do Evropské unie nám vzrostla životní úroveň

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhodám členství v EU.