Senátor Valenta: Babišovi likvidátoři

28.08.2017 14:30

Ministr financí a majitel Agrofertu v jedné osobě prokazatelně věděl o tom, že Finanční správa si posvítila na firmu, která překážela jeho holdingu.

Senátor Valenta: Babišovi likvidátoři
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Tak to už je opravdu silné kafé! Jen si to rychle zrekapitulujme. Ministr financí a majitel Agrofertu v jedné osobě prokazatelně věděl o tom, že Finanční správa si posvítila na firmu, která překážela jeho holdingu. A dokonce používá takové formulace, jako „naši klekli na tu FAU Přerov“. Jen málokdo se pak může ubránit dojmu, že Andrej Babiš nejen věděl o aktivitách berních úředníků, ale že tyto kroky dokonce přímo nařídil nebo jinak „doporučil“. A mimochodem, soud v těchto dnech označil postup Finančním správy za nezákonný a použité postupy za absurdní. Jenže mezitím firmu ovládl insolvenční správce, který rozprodává majetek firmy a dílo zkázy firmy, která ještě nedávno vykazovala vysoký mezinárodní rating, je tak dokonáno. Tak ohromný střet zájmu však podle mne nemůže zůstat bez pozornosti kompetentních orgánů, ale také voličů, kteří budou už v říjnu znovu rozhodovat o tom, kdo má řídit náš stát. Podle mne je nepřijatelné, aby naši zemi dál řídili ti, kteří prokazatelně a velmi intenzivně využívali své postavení ve vládě k tomu, aby pouze hájili své osobní a majetkové zájmy. Musíme mobilizovat všechny síly a nedovolit těmto lidem, aby pokračovali v monopolizaci ekonomické a politické moci a řídili stát pro svůj vlastní prospěch.

Senátor Ivo Valenta

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …