Senátor Valenta: Cyklisté neprošli! Zatím...

26.09.2019 11:55

Komentář na facebookovém profilu k neschválení návrhu tolerance alkoholu u cyklistů v Poslanecké sněmovně

Senátor Valenta: Cyklisté neprošli! Zatím...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Zatím to nevyšlo. Především levicoví poslanci v úterý večer pohřbili další pokus nás senátorů, abychom prosadili rozumnou toleranci alkoholu u cyklistů - tedy aby si cyklista konečně legálně mohl dát skleničku vína nebo pivo ke klobásce. Chybělo jen několik málo hlasů a parlamentem mohla projít senátní verze zákona, podle které měla začít tolerance alkoholu platit nejen pro vodáky, ale také pro cyklisty. Nakonec bohužel neprošlo vůbec nic.

Přiznám se, že moc nechápu úzkoprsý a puritánský pohled některých poslanců ani to, že již potřetí nevyslyšeli většinovou vůli horní komory Parlamentu. Jde vidět, že jim na vůli občanů vůbec nezáleží. Ignorují nejen Senát, ale také např. tisíce lidí, kteří se v minulosti podepisovali pod petice, které volaly právě po rozumné toleranci alkoholu u cyklistů.

Nicméně náš boj za cyklisty ani tentokrát nekončí. Poslanci mají totiž rovnou na stole také další senátní návrh zákona, který jsem před časem navrhl, a který již Senát většinově schválil. Bude proto dobré, když budeme všichni pozorně sledovat, jak se poslanci vypořádají také s tímto samostatným návrhem, prosazujícím toleranci alkoholu u cyklistů na cyklostezkách ve výši 0,5 promile.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…