Senátor Valenta: Doma už uprchlíky nechtějí

22.06.2018 12:39

Tak to je gól. Země, které se rozhodnou deportovat migranty, kteří v Evropě odůvodněně nezískali azyl, pryč ze svých území, resp. zpět do jejich domovů, to nemají snadné. Původní země totiž tyto osoby nechtějí vzít zpět.

Senátor Valenta: Doma už uprchlíky nechtějí
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

Zářným příkladem je Finsko, které vrací migranty do Iráku s tím, že tamní bezpečnostní situace již udělení azylu ve Finsku Iráčanům nevyžaduje. Jenže ouha – migranti obratem letí zpět do Finska.

Irácké úřady je totiž obratem vracejí zpět do Evropy. A proč? Migranti si posteskli, že se nevracejí dobrovolně. A také prý nemají pasy – náhradní doklady se (kdo ví proč) irácká policie rozhodla neuznávat.

Takže tu máme situaci, kdy migrantům k tomu, aby zůstali bezdůvodně v Evropě, stačí, aby se zbavili svých pasů a prohlásili, že do své původní země již nechtějí. Tato situace by měla být pro mnoho zemí důležitým momentem při rozhodování o tom, zda na svém území migranty přijmou či nikoliv…

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.