Senátor Valenta: EET až od milionu

06.01.2018 8:36

Komentář na facebookovém profilu k EET

Senátor Valenta: EET až od milionu
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

Souhlasím! Pokud nezrušit EET jako celek, tak alespoň vyjmout z povinnosti posílat online echo o každé zkasírované koruně na finanční správu ty nejmenší podnikatele. A mimochodem limit do 1 milionu Kč jsem navrhoval již před dvěma lety, přičemž svázat povinnost vést EET s povinnosti k DPH pokládám za racionální a legislativně správnou cestu.

Jen je škoda, že tento návrh neprošel již při schvalování zákona o EET. Nemuseli by kvůli němu zkrachovat ti nejmenší živnostníci a hospodští a nemuseli bychom se o tomto jednoduchém principu začít znovu dohadovat teprve v okamžiku, kdy do celé diskuse vstoupí brněnský Ústavní soud a především třetina ústavních soudců, kteří se nebáli pojmenovat EET jako likvidační nástroj pro ty nejmenší živnostníky.

Jsem tedy zvědavý, jestli se v Poslanecké sněmovně nakonec najde většina poslanců, kteří alespoň v tomto ohledu si zachovají zbytek zdravého rozumu a v avizované novele zákona o EET nastaví minimálně tento milionový limit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině