Senátor Valenta: Fotbal nesmí být paralyzován. Chce to krizového manažera!

05.05.2017 20:58

Slovácký senátor Ivo Valenta si myslí, že zásah státních zástupců ve fotbalovém prostřední nesmí ochromit malý a venkovský fotbal.

Senátor Valenta: Fotbal nesmí být paralyzován. Chce to krizového manažera!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Letošní jaro a možná i léto bude na politické, ale i společenské scéně pořádně horké. Vedle vrcholné politiky zažil zásadní otřes i vrcholný fotbal. V uplynulých letech jsme tomuto sportu pomáhali na různých úrovních a tak nám není osud malých, ale i velkých fotbalistů, lhostejný. Český fotbal byl díky své dlouholeté zakonzervovanosti nakonec přiveden zásahem státních zástupců na křižovatku a bude jen na něm, kterým směrem se teď vydá.

Osobně nechci komentovat probíhající vyšetřování, protože mi to nepřísluší a také zatím dostupné informace dohromady nic nevypovídají. Co ale zřejmé je, že tento zásah přichází ve chvíli, kdy před českým fotbalem stojí valná hromada, která by měla rozhodnout o dalším směřování českého fotbalu. Nemyslím si, že v této situaci je celé hnutí připraveno zodpovědně celou situaci vyhodnotit a v časovém presu zvolit řešení, které by fotbal posunulo na tu nejlepší cestu. Navíc vnímám riziko zneužití nastalé situace některými ostřílenými „šíbry“, kteří jsou silní v zákulisí a podstatu fotbalu vidí v něčem úplně jiném, než je radost ze hry a emoce z vítězství.

Myslím si, že fotbalové hnutí potřebuje v danou chvíli především čas na vnitřní diskusi a vyprofilování silných kandidátů ochotných a především schopných převzít vůdčí roli. Současně ale nesmí být náš fotbal z této situace ochromen a paralyzován. Průběžně musí zajišťovat podmínky pro činnost tisíců především malých klubů a desetitisíců mladých lidí, kteří se věnují nejrozšířenějšímu sportu nejen u nás, ale i na celém světě. Přitom je ovšem třeba využít toho pozitivního, co se v poslední době podařilo pro sport i fotbal vybojovat.

Proto by bylo zřejmě nejefektivnějším řešením pověření vhodného krizového manažera, který by zajistil standardní fungování českého fotbalu ve všech jeho patrech a současně dal čas, prostor a podmínky pro diskusi tak, aby ta následná valná hromada mohla skutečně vyvést český fotbal z tunelu na světlo na té nejlepší cestě. 
  
Ivo Valenta
slovácký senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…