Senátor Valenta: Gratulace a zamyšlení

16.10.2016 10:02

Blahopřeji všem nově zvoleným senátorům a těším se na naši společnou práci v horní komoře Parlamentu.

Senátor Valenta: Gratulace a zamyšlení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Obzvláště mne těší, že uspěli kolegové Jan Horník, Miloš Vystrčil a Jiří Oberfalzer, Tomáš Jirsa a Michael Canov, kteří do Senátu kandidovali s podporou Strany soukromníků ČR a mojí osobní. Tento výsledek tedy vnímám i jako společný úspěch Soukromníků. Před dvěma lety nás nikdo neznal a dnes máme přímé nebo koaliční zastoupení jak v Senátu, tak ve dvou krajských zastupitelstvech ve Zlíně a Plzni. To považuji za velmi dobrý start a potvrzení našeho růstu, protože Soukromníci tak sbírají svá malá, ale přesto významná želízka již ve třetích volbách za sebou. A věřím, že tak budeme připraveni i na další volby, které nás čekají.

To, co mi naopak nedělá vůbec radost, je historicky nejnižší volební účast. Myslím si, že by se všichni politici měli hluboce zamyslet a změnit dosavadní politické klima, které pouze odrazuje lidi od toho, aby šli k volbám. Podle mne je třeba přestat politikařit, vrátit do politického rozhodování zdravý rozum, přestat hledat důvody, proč něco nejde a začít společně táhnout za jeden provaz a řešit vleklé problémy naší země. Musíme znovu společně vrátit lidem důvěru v to, že jejich hlas u voleb dokáže něco změnit. Musí znovu uvěřit v to, že volební program není jen cárem papíru a že v rámci povolebních vyjednávání se neobejmou ty strany, které do poslední chvíle před volbami nenechali na sobě nit suchou. Politika se podle mne musí stát čitelnou a srozumitelnou a politik musí nést jasnou zodpovědnost za rozhodnutí, která přijímá. Věřím, že nám třeba nová konstelace v Senátu dopřeje, abychom se vydali touto cestou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

15:41 Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

Od časů B. Sobotky, jehož je Šmarda věrným přítelem a učedníkem, strana Lidového domu nastoupila pod…