Senátor Valenta: Kdo má zájem, aby samospráva hynula?

26.04.2018 19:01

Advokátka Jana Zwyrtek Hamplová, se kterou jsem před časem založil Akademie samospráv, popsala aktuální vývoj dění kolem novely zákona o střetu zájmů velmi trefně.

Senátor Valenta: Kdo má zájem, aby samospráva hynula?
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

„Zkrátka děláme z lidí, kteří nechávají svůj osobní život bokem, aby řídili své obce a města, potencionální lumpy a podvodníky, jejich majetky vystavujeme očím kdejakého závistivého gaunera, který je přijde vykrást, buzerujeme je formalistickými požadavky zákonů, a samospráva hyne.

A to je prostě hlavní cíl - nikdo mi to nevymluví. Aby zhynula zcela, a pak se řeklo - vidíte, vždyť to nikdo nechce dělat.

Bodejť by chtěl. Vždyť si to představte - stanete se radním za pár stovek, a někdy ani to ne, a vše, co máte doma, včetně výše kont, bude k mání pro každého anonyma na internetu. Třeba i pro milenku vašeho muže, aby věděla, zda si jej má chtít odvést k oltáři. Uvádím tyto příklady proto, aby bylo vidět, jak je to zcestné.“

Její blog na toto téma je velmi jako vždy velmi trefný a plně s ním souhlasím. Máte-li chvilku, doporučuji k přečtení (ZDE)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.