Senátor Valenta: Koalici by měli vytvořit lídři, kteří získali nejvíce preferenčních hlasů

12.10.2016 9:05

Senátor Ivo Valenta se zamýšlí nad tím, jaké složení krajské rady ve Zlíně by nejvíce odpovídalo vůli voličů.

Senátor Valenta: Koalici by měli vytvořit lídři, kteří získali nejvíce preferenčních hlasů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Je po volbách. A je proto přirozené, že všichni jednáme, diskutujeme a přemýšlíme o tom, jaké by mělo být složení krajské rady. Je pravda, že vítěz voleb si může vybírat hned z několika variant a je v pořádku, aby si zvolil partnery, se kterými chce vést Zlínský kraj.

Domnívám se však, že by nejvíce odpovídalo vůli voličů to, kdyby byla krajská rada složena na půdorysu těch lídrů, kteří získali v krajských volbách nejvíce preferenčních hlasů - tedy KDU-ČSL (14 468 preferenčních hlasů pro lídra), STAN (4 562 preferenčních hlasů pro lídra), Svobodní a Soukromníci (4 013 preferenčních hlasů pro lídra) a ODS.

Navíc tyto strany mají k sobě programově nejblíže a jejich koaliční spolupráce by dala pevný základ pro to, abychom společně pohnuli s řešením dlouhodobých problémů, které trápí Zlínský kraj.

Neříkám to proto, že bych za nás lpěl na nějakých politických funkcích. Říkám to proto, že by to bylo nejlepší řešení pro celý Zlínský kraj. Souhlasíte se mnou?

Ivo Valenta
slovácký senátor 

Převzato z profilu.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zimola (Z 2020): Aktuální starosti starosty? Obchvat města

6:03 Zimola (Z 2020): Aktuální starosti starosty? Obchvat města

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k obchvatu