Senátor Valenta: Likvidace živnostníků

29.11.2015 10:45

Je to sice skvělá zpráva, že aktuální čísla o nezaměstnanosti mluví o tom, že aktuálně v ČR pracuje nejvíce lidí od roku 1993, ale zároveň pokládám za velmi varující to, že současně je dnes o 30 tisíc živnostníků méně, než vloni.

Senátor Valenta: Likvidace živnostníků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

A navíc jejich počet v důsledku již přijatých a především plánovaných vládních reforem stále klesá. K tomu je možné reálně očekávat, že od příštího roku se tempo krachů malých živnostníků ještě zvýší a bohužel jim nezbude nic jiného, než se přihlásit na úřad práce a třeba i po dlouhých letech aktivní a samostatné práce bez dovolené nebo nemocenské se vydat napospas demotivujícímu sociálnímu systému. Vláda tak svými kroky hodlá opět přiškrtit střední třidu a znechutit práci na vlastní triko tisícům aktivních občanů naší země, kteří se nebojí riskovat svůj majetek, věří ve své schopnosti a dovednosti a chtějí se bez pomoci státu, dotací či prapodivných veřejných zakázek, prosadit a uspět. Takoví voliči se zřejmě vládní garnituře nehodí. Mají totiž často svůj pevný názor, odhodlání a osobní svobodu. Navíc nepropadli „stádovitosti“. A proto je vláda musí oslabit, ne-li úplně zničit. Jistě už ale dobře ví, že narazila a že je nás, kteří takové politice chceme říct jasné NE, hodně.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

23:07 Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.