Senátor Valenta: Ministryně přestřelila, a to pořádně

07.05.2020 14:01

Komentář na facebookovém profilu k vyjádření ministryně spravedlnosti Marie Benešové na adresu podnikatelů, postižených nouzovým stavem

Senátor Valenta: Ministryně přestřelila, a to pořádně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Ani se mi nechce věřit tomu, že ministryně spravedlnosti skutečně vzkazuje podnikatelům, že mají zapomenout na náhradu škod, způsobených vládními zásahy do svobody podnikání. To je přeci bezprecedentní zásah vládní exekutivy do nezávislého rozhodování soudů!

A je to jen další důkaz toho, že se vláda mermomocí snažila vyhnout krizovému zákonu, a proto po pár dnech změnila mimořádná opatření vlády na mimořádná opatření ministerstva zdravotnictví.

Anketa

Kdo je vám sympatičtější?

hlasovalo: 29609 lidí

Proto jsem uvítal, že se našel odvážný advokát a expert na zdravotní právo Ondřej Dostál, který tento postup vlády zažaloval a uspěl. Podle mého soudu by měla vláda namísto výhružek podnikatelům a očividného pohrdání jimi připravit plán, jakým se chce s těmito dopady seriózně vypořádat.

Už minule jsem v Senátu mluvil o tom, že by vláda měla být proaktivní, přistoupit k tomuto tématu zodpovědně a vůči občanům férově. Vláda by měla za pomoci renomovaných právníků a ekonomů vypracovat právní i ekonomickou analýzu, dopředu stanovit přesná pravidla pro vypořádání škod, dát jim jasný řád, harmonogram a třeba i speciální zákon. Takto by se totiž chovala zodpovědná vláda.

Ale výhružky, urážky a slova o tom, že každý živnostník měl mít „vatu“, je opravdu ostudným "ústřelem", za který by se měla paní ministryně živnostníkům omluvit.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Ministerstvo vnitra se nám musí veřejně za svá nařčení omluvit

15:06 Okamura (SPD): Ministerstvo vnitra se nám musí veřejně za svá nařčení omluvit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zahrnutí SPD do zprávy o extrémismu a soudnímu rozh…