Senátor Valenta: Ne další těžbě štěrku na Slovácku

31.03.2018 21:43

Tento týden se v Senátu projednávala petice, jejíž signatáři odmítají novou těžbu štěrku v lokalitě mezi Uherským Ostrohem a Moravským Pískem. Tato zamýšlená těžba by totiž mohla ohrozit pitnou vodu pro 140 tisíc lidí.

Senátor Valenta: Ne další těžbě štěrku na Slovácku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Jsem proto rád, že se sporem mezi těžaři a státem na straně jedné a místními obyvateli a místní samosprávou na straně druhé zabýval také Senát, na jehož půdě byl v rámci veřejného slyšení dát dostatečný prostor oběma stranám k seriózní výměně argumentů. Během diskuse jsem znovu zopakoval, že jsem přesvědčený o tom, že v případě těžby by měly státní orgány brát ohled především na zájmy lidí, kteří žijí v dané lokalitě. Není přeci možné, abych stát při respektu práva na samosprávu ignoroval jednoznačný postoj místních radnic, že nechtějí těžbu štěrku na svém území a že navíc tento svůj postoj opírají o hrozbu ztráty jedné z nejcennějších surovin, tedy pitné vody pro stovky tisíc místních obyvatel. Jednoznačně jsem se tak postavil na stranu místních občanů a jsem přesvědčený o tom, že by politici nejen na lokální, ale i celostátní úrovni měli tento názor plně respektovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zatčenému ukrajinskému ministru zemědělství, který …