Senátor Valenta: Nebezpečný odpad na Slovácku nezůstane

28.05.2019 12:10

Komentář na facebookovém profilu ke zprávě, že nebezpečný odpad z nelegálních skladů ve Frýdku-Místku byl transportován k dalšímu zpracování mimo Slovácko

Senátor Valenta: Nebezpečný odpad na Slovácku nezůstane
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Když se objevily zprávy o tom, že u nás na Slovácku má být uskladněn nebezpečný odpad zřejmě z Polska, který byl objeven v nelegálních skladech ve Frýdku-Místku, začal jsem se ihned o celou kauzu intenzívně zajímat. Dokonce jsem se spojil s majitelem odborné společnosti, Danielem Kraftem, a vyžádal jsem si osobní setkání přímo v jejich pracovišti ve Starém Městě, kde se podle původních zpráv mělo uskladnit velké množství z tohoto nebezpečného odpadu. Na vlastní oči jsem měl možnost se přesvědčit o tom, že jde o vysoce specializovanou firmu, která přesně ví, jak má s takovým druhem odpadu pracovat. Za splnění všech přísných bezpečnostních a ekologických kritérii putovala do Starého Města jen část z 650 tun nebezpečného odpadu z Frýdku-Místku. Navíc ve staroměstském pracovišti docházelo spíš jen ke třídění a identifikaci odpadu, který byl následně transportován k dalšímu zpracování mimo Slovácko. Kromě toho, jak jsem se osobně přesvědčil, místní firma má s tímto druhem i množstvím odpadu bohaté zkušenosti, protože denně zpracovává odpad z okolních továren. Přes to všechno jsem rád, že na Slovácku nezůstává uskladněno nic z polského odpadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

23:08 Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě