Senátor Valenta: Nemáme snad jiné priority?

23.06.2020 6:28

Komentář na facebookovém profilu k snaze o legislativní ukotvení chovu slepic mimo klece

Senátor Valenta: Nemáme snad jiné priority?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Upřímně se divím a překvapuje mne, že dokonce zástupci některých pravicových stran spíše než prioritní témata, mezi které řadím např. pomoc ekonomice naší země a zvláště podnikatelskému sektoru, řeší zcela jiné, zástupné záležitosti. Mám na mysli například snahu o legislativní ukotvení chovu slepic mimo klece a podobně.

Hned v úvodu musím říci, že zásadně nesouhlasím s jakýmkoliv týráním zvířat a tam, kde k němu skutečně a prokazatelně dochází (a to myslím obecně), je na místě zasáhnout. Mám rád zvířata v přírodě a jejich přirozeném prostředí. Na druhou stranu se mi však nelíbí, že jsme na prahu dalších zákazů a diktátů. Do těchto záležitostí navíc promlouvají ti, kteří o dané problematice často nic nevědí. Nemají zkušenosti z příslušného oboru a jsou ovlivněni pouze médii. Vědí například, jak zmiňuje ředitelka pro společnou zemědělskou politiku české Agrární komory, že v opravdu velkých hejnech dochází ke klování, bitkám až úhynu drůbeže?

Každý zákazník má možnost volby, jaké vejce si koupí. Ponechme mu tuto svobodu a trh si poradí sám. Dnes přece není nejmenší problém si koupit vejce od farmáře, kde slepice běhají po dvorku. Stejně tak v obchodech poznáme dle označení, z jakého chovu vejce pocházejí.

Pokud budou zákazníci preferovat vejce od slepic z volného chovu, trh se tomu přirozeně přizpůsobí. Bude to ale přirozená regulace, nikoliv diktát.

Vážně nerozumím tomu, že v době, kdy je potřeba podnikatelům vytvářet podmínky k tomu, aby ustáli dopady krize, se pro ně vymýšlejí další regulace a zákazy.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…