Senátor Valenta: Nezkracujte prázdniny!

11.07.2018 10:37

Někteří politici mne opravdu nepřestanou udivovat. Nápad na zkrácení letních prázdnin pokládám za úplný nesmysl.

Senátor Valenta: Nezkracujte prázdniny!
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

Naopak jsem přesvědčený o tom, že v oblasti školství bychom se měli zaměřit na zcela jiné priority. Naší snahou by mělo být, abychom zkvalitnili všechny úrovně vzdělávání našich dětí, abychom do škol dostali inovační výukové metody, moderní technické a IT vybavení, abychom naše děti učili již od mateřské školky cizím jazykům a abychom k tomu všemu měli kvalitní a dobře placené učitele.

A lamentovat nad tím, že rodiče nemají s dětmi o prázdninách co dělat, a proto je třeba uvažovat o zkrácení prázdnin, pokládám za nepochopení celého problémy. Nebylo by lepší spíše podpořit volnočasové aktivity dětí, než obírat děti o letní prázdniny a hnát je o dva týdny dříve do lavic?

Nebylo by lepší, aby v městech a obcích vznikaly další třeba sportovní nebo jiné spolky, které pro děti vytvoří během prázdnin atraktivní program a nabídnou jim zajímavé např. příměstské tábory? A neměla by v tomto směru hrát větší roli samospráva, která vznik takových aktivit bude aktivně podporovat? Já si myslí, že ano a chci těmto trendů i nadále pomáhat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…