Senátor Valenta: Proč přispíváme továrnám

22.01.2016 16:10

A kdy vláda udělala něco pro živnostníky?

Senátor Valenta: Proč přispíváme továrnám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Vláda rozdá mezi 57 velkých, často zahraničních továren 18 miliard korun ve formě nových investičních pobídek. To je v průměru 315 milionů korun pro každou z podpořených firem. Jinými slovy, každý z občanů ČR takovým firmám přispěje částkou asi 1 800 korun.

A proč vůbec? Za příslib nově vytvořených pracovních míst? Ale jakých a jak placených? A kdy naposledy vláda udělala něco pro živnostníky a drobné podnikatele? Proč na jedné straně dře živnostníky z kůže a zatěžuje je nesmyslnou byrokracií, aby na druhé straně tyto peníze poslala nadnárodním koncernům, které pak často dokonají dílo zkázy, kdy díky státní intervenci zlikvidují malého živnostníka?

Copak opravdu chceme v naší zemi tolerovat socialistické manýry, vyztužené velkotovárnickými praktikami? Anebo chceme, aby u nás kvetla řemesla, abychom si rohlíky kupovali od místních pekařů, abychom si mohli vybrat z mnoha druhů klobásek, místo jedné z masokombinátu, aby bylo místo na trhu ne pro jednoho dotacemi podpořeného magnáta, ale pro desítky menších firem, které se budou předhánět v ceně i kvalitě?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…