Senátor Valenta: Prostě nepoklekli. No a co?

18.07.2020 8:39

Na facebookovém profilu o rasismu a diskriminaci.

Senátor Valenta: Prostě nepoklekli. No a co?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Mám dojem, že začíná nový módní trend - „rasismus naruby“. Mám na mysli diskriminaci bílých. Četl jsem článek o tom, že například magazín Vogue čelí velké kritice. Černošskou gymnastku si totiž dovolila nafotit bílá fotografka. Ta přitom patří ve svém oboru mezi elitu! Černoška je navíc na titulní straně, což samo o sobě svědčí o tom, že k žádné diskriminaci nedochází.

Teď zase vidím, že někteří piloti F1 čelí kritice, že nepoklekli v rámci podpory boje proti rasismu. Jsou tedy prý rasisti. Přitom ale na sobě měli trička, podporující kampaň Black Lives Matter. Proč by ještě měli klekat? To už budeme za chvíli klečet i na ulici, když potkáme osobu jiné barvy pleti? Co to zase je za nesmyslná teatrální gesta? ZDE

K žádné diskriminaci černochů podle mne nedochází. Proč se naopak někdo nepozastavuje například nad tím, že v JAR jsou vyvražďování běloši? A vůbec, proč si na diskriminaci nestěžují například Číňané, Vietnamci a další? Má snad právě tato kampaň omlouvat násilí, rabování a podobné neřesti, které některé skupiny obyvatel provádějí? Máme kolem nich chodit po špičkách?

Nesouhlasím s jakýmkoliv rasismem, to je samozřejmé. Každý člověk má dnes stejnou hodnotu, ať se narodil s jakoukoliv barvou pleti. Jen se musí chovat v souladu s pravidly – dodržovat zákony a dokázat se prací uživit.
Mám někdy dojem, že mezi největšími rebely jsou ti, kteří ani jedno z výše uvedeného dělat neumí nebo nechtějí.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…