Senátor Valenta: Říkám ano, ale...

31.08.2018 19:41

Je dobře, že se vláda konečně probrala a snaží se alespoň částečně zatáhnout za záchranou brzdu v otázce astronomických cen bydlení.

Senátor Valenta: Říkám ano, ale...
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

Pomoc sociálně slabším občanům s bydlením je na místě, ale bohužel je to dle mého názoru málo. Vláda jednoznačně kromě vlastní výstavby musí co nejdříve pohnout s odstraněním zbytečných regulací a byrokracie na poli stavebnictví. Není možné, abychom nadále patřili mezi země s nejdéle trvajícím stavebním řízením.

Již dávno měla být zrušena například také daň z nabytí nemovitostí, jak jsem to již opakovaně navrhoval. Tato daň státu nic nepřináší a pořízení vlastního bydlení například mladým rodinám opět pouze ztěžuje.

Je třeba si uvědomit, že klíč k rozhýbání trhu s nemovitostmi má v rukou pouze vláda, která musí liberalizovat trh a jít nové výstavbě naproti. Jinak může stavět tísíce státních bytů, ale tržní ceny dolů ani tak nepůjdou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce