Senátor Valenta: Sám mám moravskou vlajku vyvěšenou

20.07.2019 20:33

Vlastenecká óda na facebookovém profilu.

Senátor Valenta: Sám mám moravskou vlajku vyvěšenou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Také já jsem přesvědčen o tom, že především v dnešním globalizovaném světě bychom měli daleko více zdůrazňovat a ochraňovat své kořeny a tradice. A uvědomování si historického významu Moravy k tomu bezpochyby patří. I já se rád hlásím k moravským myšlenkám a jsem přesvědčen o tom, že bychom neměli upozaďovat historický význam Moravy, která byla kolébkou křesťanství i státního zřízení v našem státě. Na druhou stranu se obávám toho, že úsilí o změnu státního uspořádání a návrat k zemskému zřízení zůstane už jednou pro vždy pouhou teorií, ke které se nenajde dostatek politické vůle. Ale vyvěšování moravské vlajky, důstojné oslavy příchodu sv. Cyrila a Metoděje, ale třeba také větší osvěta o Moravě, to jsou věci, ke kterým se rád hlásím. A mimochodem, moravská vlajka je od začátku také v mé senátorské kanceláři i před sídlem naší firmy v Uherském Hradišti. A jak to vidíte vy? Cítíte se být Moravákem, nebo Čechem?

https://www.idnes.cz/brno/zpravy/morava-tradice-cyril-a-metodej-vyvesovani-vlajky-lenka-holanova.A190704_487465_brno-zpravy_krut?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářík (ODS): Praha obdržela od státu finance na provoz služeb dětských skupin

22:01 Kovářík (ODS): Praha obdržela od státu finance na provoz služeb dětských skupin

Ministerstvo práce a sociálních věcí poskytlo hlavnímu městu Praze 30,3 milionů korun na fungování s…