Senátor Valenta: Šikana živnostníků vstoupí do dalšího dějství

16.09.2019 12:18

Komentář na facebookovém profilu ke schválenému rozšíření EET

Senátor Valenta: Šikana živnostníků vstoupí do dalšího dějství
Foto: JK
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Vláda si počkala na „příznivou konstalaci hvězd“ ve sněmovně, kdy zastánci nesmyslu v podobě EET přišli na rozdíl od úterka do práce, a schválila další vlny EET. Přehlasovala tak senátní veto. V následující etapě EET jde o řemeslníky, advokáty, lékaře, taxikáře a další. Kdyby přitom hlasování proběhlo tak, jak mělo, tedy v úterý, koalice by rozhodně neuspěla.

Tento krok považuji za další nůž, vražený přímo do zad živnostníkům. S opozičními kolegy se proto obrátíme na Ústavní soud, a jak jsem slíbil již dříve, pokusíme se celou slavnou EET do budoucna zrušit.

Rozšíření EET má podle Babišovy ministryně financí narovnat podmínky podnikatelů. S tím já však zásadně nesouhlasím. Celá EET totiž je jen buzerací aktivních lidí. Pouze zhoršuje podmínky podnikatelům. Podporuje bonzáctví, zavaluje živnostníky další byrokracií a následnou šikanou ze strany kontrolních úřadů. Padají nesmyslné pokuty například za nevydání účtenky za desetikorunovou položku.

Ptám se opakovaně a odpověď stále neznám. Proč vláda namísto pomoci lidem, kteří jsou pro ekonomiku naší země klíčoví a jsou také významnými zaměstnavateli, dělá vše pro to, aby jim znechutila práci a přiměla je „pověsit řemeslo na hřebík“? Proč na každého podnikatele automaticky pohlíží jako na podvodníka a záměrně dělí populaci na dva tábory – podnikatelé x ti ostatní? To skutečně nemá nic jiného na práci?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině