Senátor Valenta: Studijní fond rozjíždí další kolo

15.05.2019 16:28

Veškeré politické příjmy Ivo Valenty opět zamíří mezi talentované studenty regionu. Rozjíždí se totiž další kolo Studijního fondu.

Senátor Valenta: Studijní fond rozjíždí další kolo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Studenti tak mohou opět snadněji realizovat své studijní pobyty a stáže v zahraničí. Fond přijímá nové žádosti právě ode dnešního dne. Finanční prostředky mohou i tentokrát získat zájemci z řad středoškoláků, studentů vyšších odborných škol i vysokoškoláků.

„Studijní fond se vztahuje na stáže a pobyty, které budou zahájeny po 1. 7. 2019 s tím, že do vyúčtování mohou být zahrnuty pouze náklady spojené s daným pobytem, které vznikly až po vyhlášení nového kola řízení, tedy po 15. 5. 2019,“ upřesnil podmínky senátor a zřizovatel fondu, Ivo Valenta. 

Ve fondu se kromě prostředků, které senátor získává za výkon senátorského mandátu, shromažďují také peníze, které pobírá za funkci zastupitele Zlínského kraje a města Zlín. Senátor tak plní předvolební slib, že veškeré jeho politické příjmy budou do poslední koruny věnovány na podporu mládeže.

„Jak jsem uvedl již dříve, jsem přesvědčen o tom, že se jedná o nejlepší možné využití mých platů z politických funkcí. Zahraniční zkušenosti jsou pro mládež velmi důležité. Tyto peníze pomáhají mladým lidem z celého regionu poznat svět, nasbírat zkušenosti a s nimi se vrátit zpátky do regionu, kde se mohou stát výraznými posilami místních firem, případně založit firmy vlastní. Cílem Studijního fondu totiž není jen umožnit studentům získat zahraniční zkušenosti a jazykové znalosti, ale především odbornost, kterou by následně mohli zúročit právě v našem regionu,“ dodává senátor.

Ten se také snaží být se studenty, kteří fondu využívají, v pravidelném kontaktu. Aktivně se zajímá o to, jak jim zahraniční stáže prospěly, jak pokračují ve studiu i kam míří v rámci své budoucí profese. Sami studenti mu navíc zasílají dopisy, v nichž popisují své zážitky, doplněné fotografiemi.

Studenti mají čas na zasílání žádostí do 10. 6. 2019. Následně tyto žádosti posoudí nezávislá komise, složená z řad studentů a pedagogů. Do 20. 6.2019 pak budou studentům sděleny výsledky. Podrobné informace, včetně formulářů žádostí, jsou k dispozici ZDE.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.