Senátor Valenta: Svět se opravdu zbláznil

28.02.2019 11:38

Komentář na facebookovém profilu k záchranné akci potkana

Senátor Valenta: Svět se opravdu zbláznil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

V Německu proběhla záchranná akce, do níž se zapojili hasiči, a která měla za cíl osvobodit vyžraného potkana z víka kanálu, kde uvízl. A to je pro mne opravdu silné kafe. Potkani, žijící v ulicích, byli vždy považováni za „škodnou“, navíc množící se tryskovou rychlostí, a přenášející nemoci. Také proto při jejich přemnožení přichází ke slovu deratizace.

Aby ale složky záchranného systému podnikaly záchrannou misi k vůli potkanovi, a aby ho pak záchranáři pustili zpátky na svobodu, to vypadá jako aprílový žert. Budeme snad zítra zachraňovat i vši nebo blechy? Nebo začneme podporovat přenos infekčních nemocí?

Jen doufám, že se nikdy nestane to, že se budou záchranáři v době, kdy bude jejich pomoc akutně potřebovat člověk, zrovna věnovat potkanům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

20:03 Laudát (KAN): Dobře pracovala, tak ji vyrazíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny…