Senátor Valenta: Udavačům vstříc

11.10.2016 11:15

Kam vede politika dnešní vlády.

Senátor Valenta: Udavačům vstříc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Jak se zdá, udavačství a práskačství, které v jisté části naší společnosti hlubce zakořenil totalitní komunistický režim, stále hojně kvete. Netrvdím, že bychom k nešvarům druhých měli být úplně nevšímaví, nicméně na druhé straně nerozumím tomu, že mnozí lidé si z donášení a žalování udělají životní náplň a nebo formu msty a vyřizování si účtů. Vždyť to je amorální chování, které je s podváděním minimálně srovnatelné. 

Je pro mě smutnou skutečností, že současná vláda tento rys některých lidí rozvíjí a podporuje řadou nových nástrojů, kterými mohou udavači šikanovat nejen podvodníky ale třeba i slušné lidi, kteří se jen zmýlí či pochybí. K čemu jinému povede EET, kontrolní hlášení DPH, možnost prolomení domovní svobody (rozuměj možnost povolat na někoho “šťáru”) atd., než k rozmnožení počtu udání? 

Nechápu, jak může Ministerstvo financí na jedné straně tvrdit, že tento trend nenastane, když na samotných oficiálních webových stránkách k EET je jedním z nejviditelnějších prvků tlačítko “Nahlášení nevydané účtenky”? 

Dopady politiky, která pokřivuje charakter společnosti a vnáší mezi lidi zášť a dává jim možnosti k prohlubování závistí a nenávistí, jsou dlouhodobé a mnohdy nenávratné, jak se lze poučit z naší minulé zkušenosti. Je pro mě zcela nepochopitelné, že se současná vláda vydala tímto směrem, udavačům vstříc…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…