Senátor Valenta: Úsměvné dobrodiní

17.02.2019 20:33

Komentář na facebookovém profilu k návrhu nadělit drobným řemeslníkům zdarma terminály pro přijímání bezhotovostních plateb.

Senátor Valenta: Úsměvné dobrodiní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Valenta

Drobní řemeslníci, i ti v nejmenších vsích, by nově měli dostat zdarma terminály pro přijímání bezhotovostních plateb (nutno dodat, že tyto terminály budou sloužit i k evidenci plateb hotovostních!). Zjednodušeně řečeno, pokud k vám přijde třeba kominík, případně budete potřebovat instalatéra, aby utěsnil kapající kohoutek, můžete mu prý v příštích letech jeho služby zaplatit kartou. Terminály má získat až 200 tisíc drobných živnostníků. Zní to krásně, je tu ale jedno velké ALE. V článku je opatrně uvedeno, že nový projekt má I JINÉ důvody než motivovat drobné živnostníky k zavádění bezhotovostních plateb. Já bych rád slova I JINÉ nahradil slovy PŘEDEVŠÍM JINÉ důvody. O motivaci živnostníků totiž podle mne jde až v poslední řadě. Především jde o to je mít pod drobnohledem, mít dokonalý přehled o jejich tržbách a klientech a co možná nejvíce bránit tomu, aby někdo někomu udělal drobnou službu bez dokladu. Navíc je zde velká pravděpodobnost, že se právě na řemeslníky rozšíří i EET, takže ti s sebou budou muset nosit buď terminál pro EET, nebo pro online platby. Když bič, tak pořádný... vždyť práskat s ním jde nejlépe nad těmi nejmenšími a poctivci. A podvodníci, kteří skutečně obcházejí zákony a posilují šedou ekonomiku, se opět budou jen smát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…