Senátor Valenta: Vládo, nezapomínej na živnostníky!

23.03.2020 18:29

Komentář na facebookovém profilu k dopadům nouzových opatření na živnostníky.

Senátor Valenta: Vládo, nezapomínej na živnostníky!
Foto: archiv Ivo Valenta
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Vláda chce firmám, které musely zavřít kvůli nařízení kabinetu, kompenzovat 80% mzdy zaměstnanců. Ale bohužel zcela v těchto úvahách zapomněla na všechny živnostníky a OSVČ, kteří nejsou v pozici zaměstnanců, ale přitom také přišli vládním nařízením ze dne na den o veškerý zdroj svých příjmů??

Kadeřnice, která pracuje sama na sebe, si teď nevydělá ani korunu, ale přitom na ni čekají složenky za nájem, energie, třeba splátky za pořízení vybavení salonu apod. Nebo co takový zvukař či majitel malého krámku na náměstí ?? A stejně tak majitelé dalších tisícovek malých firem, kterým sice stát přispěje na jejich zaměstnance, ale na ně samotné už nemyslí.

Apeloval jsem proto na ministra průmyslu Karla Havlíčka i celou vládu, aby ve svých úvahách o tom, jak pomoci české ekonomice, nezapomínala na ty nejmenší, o které se naše země vždy mohla opřít, a kteří na rozdíl od velkých továren jsou skutečným motorem naši prosperity i zaměstnanosti.

Chci věřit tomu, že vláda nebude lhostejná k osudu živnostníků a že jen ve sprintu dnešních dnů nemůže dohlížet do všech souvislosti a detailů. Věřím, že náš apel pomůže.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

10:04 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

V sobotu 13. dubna 2024 proběhla v Praze již XI. celostátní konference hnutí SPD, na které si její d…