Senátor Valenta: Výsledek voleb nanečisto je pro mne důležitým signálem a povzbuzením

13.01.2020 12:19

Před pár měsíci jsem požádal občany Slovácka o to, aby mi vystavili symbolické vysvědčení za mou dosavadní práci v Senátu. Jedině oni totiž mají právo posuzovat, zda jsem naplnil jejich očekávání a společně s nimi skutečně dokázal zabojovat za naše Slovácko v bludišti zákonů i chodeb nepřehledných pražských paláců.

Senátor Valenta: Výsledek voleb nanečisto je pro mne důležitým signálem a povzbuzením
Foto: archiv Iva Valenty
Popisek: Obyvatelé Slovácka předávají Ivu Valentovi symbolické vysvědčení za jeho dosavadní práci v Senátu

Výsledek voleb nanečisto, které jsem na konci minulého roku v této souvislosti spustil, se pro mne stává důležitým signálem v mém uvažování. Vždyť 92 % všech hlasů, které dorazily ať už fyzicky, prostřednictvím SMS, e-mailů či webového formuláře, mi vzkazovalo, že jsou s mou prací lidé spokojeni, a také si přejí, abych se znovu stal slováckým senátorem. Takový výsledek je pochopitelně pro mne velkým povzbuzením a výraznou motivací k další práci.

V každém případě bych chtěl poděkovat všem občanům Slovácka za to, že v sobě našli potřebnou dávku motivace i svého času se do této ankety zapojit. Pokládám za správné, že se můžeme i touto formou svobodně vyjádřit k dění kolem nás.  Já se dialogu ani konstruktivní debatě nevyhýbám a takovým zůstanu i nadále. Proto je pro mne vyjádřená podpora občanů důležitým signálem a povzbuzením v další práci pro Slovácko.

Jak jsem slíbil, výsledek tohoto hlasování pro mne bude v mnohém určující při vlastním rozhodování o tom, zda budu obhajovat svůj senátorský mandát, nebo štafetový kolík předám jiným kandidátům. Stejně, jako hlas občanů Slovácka, je však pro mne důležitý také názor a postoj mé rodiny, se kterou se budu radit o tom, co a jak dál.

Do té doby se chci soustředit především na rozdělanou práci, a pokud možno dotáhnout do konce mnoho úkolů, na kterých se svým týmem pracuji, abych pomohl životu na Slovácku. Hned v příštích dnech budu například v Senátu znovu navrhovat rozumnou toleranci alkoholu u cyklistů. Opět také zatlačíme na poslance, aby zvedli ze stolu legislativu, která zastaví Ochranný svaz autorský ve vybírání „výpalného“ tam, kde pouštění hudby nemá hospodářský význam - obzvláště v kontextu nedávné pokuty, kterou OSA dostala od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Budu mít i sérii dalších jednání, během kterých chci napomoci tomu, aby se skutečně rozjela rekonstrukce bývalé uherskohradišťské věznice pro potřeby okresního soudu i Muzea totality. Chci pomáhat i tomu, aby ekologičtí aktivisté neházeli další klacky pod nohy při výstavbě dálnice D55, která má konečně napojit Slovácko na páteřní dálniční síť. A to je jen krátký výčet věcí, na které se chci právě teď soustředit.

Na Slovácku se nám žije dobře, možná nejlépe v celé České republice. Musíme však intenzívně bránit tomu, aby někteří politici svými mnohdy populistickými nápady, snahou všechno přehnaně regulovat či dotační nenasytností, připravili o kvalitní budoucnost naše děti.

Ivo Valenta
slovácký senátor

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

18:09 Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

Předseda vlády Petr Fiala vystoupil v úterý 23. dubna 2024 s projevem na 3. summitu Zdravotnického d…