Senátor Valenta: Za hranou slušnosti

25.05.2018 9:43

Slovácký senátor komentuje na facebookovém profilu kontroverzní divadelní hru Naše násilí a vaše násilí

Senátor Valenta: Za hranou slušnosti
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

Přiznám se, že se s pojmem „aktivisté“ u křesťanů opravdu běžně nesetkávám. Nicméně rovnou dodávám, že s názorem těchto „aktivistů“ souhlasím.

Jaký je cíl divadelní hry, která předvádí, kterak Ježíš, symbol křesťanství, kterého uznávají desítky milionů obyvatel naší planety, znásilňuje ženu jiné víry – tedy muslimku? Tohle opravdu není cesta, vedoucí k výchově lidí k multikulturalismu. Naopak je to urážka všech křesťanů a opovržení našimi náboženskými tradicemi.

Vím, že tvůrci divadelních inscenací občas přicházejí i se skandálními tituly a ve své kreativitě někdy balancují na pomyslné hraně etiky a slušnosti. Tohle je ale skutečně za hranou… hodně silně za hranou.

Kdyby takto tvůrci udělali inscenaci naopak – tedy že Alláh znásilňuje křesťanku, jsem si jistý, že by měli co dělat, aby uchránili sebe a své rodiny před davem rozzuřených muslimů. Je tedy zcela logické, že ani křesťanům situace není lhostejná…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.