Senátorka Šípová: Jak ušetřit na energiích?

05.02.2023 16:21 | Ze sítí

Informace na facebookovém profilu k inovacím ve stavebnictví

Senátorka Šípová: Jak ušetřit na energiích?
Foto: Piráti
Popisek: Adéla Šípová

Problém, který dneska trápí každého z nás. Náklady na bydlení pořád rostou. Potřebujeme tedy nejen okamžitá řešení, s nimiž musí občanům pomoci stát, ale musíme myslet taky na budoucnost.

Anketa

Jak zatím hodnotíte kroky zvoleného prezidenta Petra Pavla?

3%
95%
hlasovalo: 30582 lidí

Jsem hrdá na to, že právě u nás na Kladensku vědci a vědkyně ve výzkumném centru UCEEB pracují na tom, abychom byli co nejvíce soběstační a nezávislí na dovážených surovinách. 16 výzkumných týmů a 6 vědecko-výzkumných oddělení se zde totiž specializují na inovace ve stavebnictví, které umožní co nejmenší energetickou spotřebu budov.

Pracují s akumulací tepla a chladu, navrhují možnosti hospodaření s dešťovou a odpadní vodou, vyvíjí stavební prvky z recyklovatelných a udržitelných materiálů, testují přelomové zdroje zcela obnovitelného tepla. Snaží se, aby všechna řešení byla co nejefektivnější a cenově dostupná, šetrná k přírodě, poskytovala uživatelům zdravé vnitřní prostředí a pohodlí a podporovala trvale udržitelný rozvoj společnostI.

Možná jste už slyšeli o systému S.A.W.E.R., který v pouštních podmínkách vyrábí vodu ze vzduchu. Ale asi jste jako já nevěděli, že vznikl právě tady!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

13:04 Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 ke kratomu.