Senátorka Vítková: Chci komisi seznámit se zajímavými projekty a jejich schopnými realizátory

10.08.2021 19:35

Jaromíra Vítková připravila dvoudenní program pro výjezdní zasedání Stálé komise Senátu pro rozvoj venkova na Boskovicku.

Senátorka Vítková: Chci komisi seznámit se zajímavými projekty a jejich schopnými realizátory
Foto: senat.cz
Popisek: Jaromíra Vítková

Senátorka Jaromíra Vítková (KDU-ČSL) je členkou Stálé komise Senátu pro rozvoj venkova a do obvodu Blansko pozvala v srpnu výjezdní zasedání členů komise. „Chci komisi seznámit se zajímavými projekty a jejich schopnými realizátory,“ sdělila senátorka Vítková.

Členové Komise navštíví ve dnech 11. a 12. srpna senátní obvod Blansko a senátorka Vítková pro ně připravila dvoudenní program. „Nebylo jednoduché sestavit program, protože dva dny jsou velmi málo na to, abychom obsáhli vše, čím se můžeme v regionu pochlubit. Plánuji, že navštívíme firmu Mikrop Čebín, která nabízí kvalitní výrobky a služby, které podporují soběstačnost ve výrobě potravin, návrat živočišné výroby na český venkov a zabezpečení zdravých potravin pro naše děti. Poté zavítáme do rodinné farmy Podal v Drásově. Pěstují zde česnek, cibuli, zelí a brambory mnoha různých odrůd. Navštívíme obec Vísky a první den zakončíme prohlídkou vesnického minipivovaru ve Vískách,“ uvedla senátorka Vítková.

„V současné době rezonuje problematika dětských skupin, a proto druhý den navštívíme dětskou skupinu ve Voděradech. Iniciovala jsem, aby Senát přijal usnesení na podporu místních akčních skupin, a proto chci představit místní akční skupiny mého obvodu. Zde působí MAS Boskovicko PLUS, MAS Partnerství venkova, MAS Moravský kras, MAS Brána Brněnska a MAS Brána Vysočiny. Zakončení druhého dne bude prohlídkou jeskyní Moravského krasu,“ prozradila senátorka Vítková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): V novele o návykových látkách je schován fakt o hygienách. Nepřípustné

20:01 Mašek (ANO): V novele o návykových látkách je schován fakt o hygienách. Nepřípustné

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…