Senátorka Wagnerová: Babišova MfD versus veřejnoprávní ČRo

12.05.2019 21:29

Komentář na facebookovém profilu ke konfrontaci pana Plesla a pana Kubička v pořadu TV Prima Partie.

Senátorka Wagnerová: Babišova MfD versus veřejnoprávní ČRo
Foto: hns
Popisek: Senátorka Eliška Wagnerová.

V dnešní primácké Partii došlo i k souboji o důvěryhodnost informací poskytovaných médii, a to mezi J. Pleslem (MfD) a R. Kubičko (ČRo). JP dramaticky vytáhl jakýsi starší výtisk Práva z června 2012, který byl věnován odvolání J. Pospíšila z postu ministra spravedlnosti a demonstracím, které se tehdy v souvislosti s těmito událostmi konaly a dělal paralelu s dnešními demonstracemi ve vztahu k vládě A. Babiše a jeho ministryni spravedlnosti. Pravda je, že v obou případech šlo o obsazení státních zastupitelství. Na to se vyzývavě ptal RK, kdo byl na místo Pospíšila tehdy jmenován novým ministrem spravedlnosti. RK odvětil, že si myslí, že to byl Pavel Blažek. JP se mu vysmál a tvrdil, že to byla D. Kovářová a přidal jakási moudra o potřebě nejprve si zjistit fakta a pak komentovat. RK byl zaskočen jistotou protivníka a omluvil se za omyl.

Byl to ovšem RK, kdo měl pravdu. Po odvolání Pospíšila z Nečasovy vlády jej skutečně nahradil P. Blažek. Popletl to JP, když si spletl vládu, a to druhou Topolánkovu končící demisí celé vlády po vyslovení nedůvěry, po níž v úřednické vládě skutečně dělala ministryni spravedlnosti D. Kovářová a to v létech 2009 až 2010 a vládu Nečasovu (2010 až 2013), z níž níž byl JP odvolán a za něj nastoupil Blažek. Moderátorka mlčela, neopravila Pleslovu chybu, za kterou by se měl Kubičkovi omluvit.

Pro mě to byla ukázka serioznosti předkládaných faktů ze strany Babišovy MfD a veřejnoprávního ČRo, o kvalitě dalších argumentů raději nemluvit... Veřejnoprávní rozhlas prokázal svým redaktorem odůvodněnost své existence, od níž je očekávána důvěryhodnost a kvalita. Těch se Babišovým novinám zhusta nedostává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

15:14 Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem ve…