Senátorka Zwyrtek Hamplová: Jde o to, kterou zemi chceme jako první chránit. ČR nebo Ukrajinu?

26.12.2022 15:33 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k Ukrajině a české vládě.

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Jde o to, kterou zemi chceme jako první chránit. ČR nebo Ukrajinu?
Foto: Daniela Černá
Popisek: Advokátka Jana Zwyrtek Hamplová na setkání s občany v Kroměříži

Pořád se jim to plete… A pokud mluví pravdu, ať se odstěhují, kam je srdce a jejich nový domov táhne, a Českou republiku svěří těm, kteří se o ni se vší vážností začnou starat…. Co mne k této glose vedlo?

Diplomata Tomáše Pojara (48) jmenovala vláda prvním národním poradcem pro bezpečnost, a to s účinností od 1. ledna 2023.

V rozhovoru pro Právo se ale už teď velmi vážně spletl, když řekl, že “prosperujíci, svobodná a stabilní Ukrajina je skutečně v našem zajmu.”

Správně chtěl nepochybně říct, že “prosperující, svobodna a stabilní Česká republika je skutečně v našem zájmu.”

Obdobně je to s onou zmínkou o “fungování a konkurenceschopností státu”. Měli by dnes hledat cesty k fungování a konkurenceschopnosti České republiky. Jen to totiž zvýší naši bezpečnost a zajistí zde důstojný život.

Nějak se jim to ale pořád plete… Mám na mysli název státu, v jehož čele stojí, za který odpovídaji, a o jehož fungování, prosperitu, konkurenceschopnost a kvalitu života lidí v něm by se měli starat především.

Nebo …

Nebo se přestěhovat tam, kde chtějí vynakládat své síly, znalosti a um, a vládu naší České republiky svěřit těm, kteří skutečně budou hájit její bytostné zájmy, protože o Českou republiku a o její občany v českých, moravských a slezských obcích a městech jim půjde především. A nebudou si to nikdy plést.

Chce-li tedy kdokoli téměř budovat jinou zemi, její prosperitu a konkurenceschopnost, a zbavovat ji současně všech historických hříchů, jistě ho tam rádi přivítají pro jeho odborné schopnosti. Není nutno to dělat oklikou přes vládu naší země a náš rozpočet, a je třeba odejít pomáhat přímo na místě.

A my musíme vytvořit svůj tým, který totéž - prosperitu, konkurenceschopnost, svobodu a stabilitu - zajistí v hranicích České republiky. Protože všechno to zmizelo - asi proto, že ti, kteří se měli starat o Českou republiku, si spletli název země, za kterou byli zvoleni, a pan nový poradce si evidentně spletl buď onen název země, nebo přímo vládu, které by měl radit…

Jde o to, kterou zemi chceme jako první v řadě chránit a budovat my, občané České republiky.

(Citace je z rozhovoru Tomáše Pojara pro Právo)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vy přece vždycky budete hájit váš "úžasný" migrační pakt, ministře

14:02 Kubisková (Přísaha): Vy přece vždycky budete hájit váš "úžasný" migrační pakt, ministře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migraci a ministru Rakušanovi.