Senátorka Zwyrtek Hamplová: Překvapení

24.11.2023 14:07 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání předsedy PRO Rajchla se slovenským premiérem Ficem

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Překvapení
Foto: Archiv PL
Popisek: Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová

To je nepochybně dnešní setkání Jindřicha Rajchla s premiérem Robertem Ficem. Řekli si toho víc, ale zdůraznila bych to hlavní slovo - SPOLUPRÁCE. Premiér Robert Fico sledoval demonstrace na Václavském náměstí, má velmi dobrý přehled o dění u nás, a Českou republiku považuje za Slovensku nejbližší zemi. Proto jeho první zahraniční cesta vedla dnes tradičně k nám. A já jsem z mnoha důvodů ráda, že se ti dva potkali.

Střední Evropa, tedy mimo jiné Maďarsko, Slovensko a Česká republika, bude brzy hájit své pozice v rámci Evropy. Je proto důležité, aby se lidé, kterým o ni jde, a mají sílu postavit se společně a pevně Bruselu, znali.

A pokud dnes nemáme vládu, která by dokázala vzdorovat tomu, co v tomto týdnu schválil Evropský parlament, ale byla by naopak schopna české občany a naši zemi Bruselu poslušně “prodat”, musíme mít naopak lidi, kteří dokáží zaplnit opět nejen Václavské náměstí, ale tentokrát už přímo Letnou. A Jindřich Rajchl mezi ně nepochybně patří.

A dovolím si velmi odvážnou myšlenku - kdyby šlo o záchranu suverenity našich zemí, tak věřím, že by premiér Fico na tu Letnou přijel, aby české občany v jejich boji za svou zemi podpořil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

18:05 Munzar (ODS): Snaze občanů o vlastní bydlení by stát neměl házet klacky pod nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k významu vlastního bydlení jako zajištění nezávislos…