Senátorka Zwyrtek Hamplová: Zákony přírody nelze měnit hlasováním

02.03.2024 10:21 | Ze sítí

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na novelu občanského zákoníku, týkající se stejnopohlavních párů, schválenou Poslaneckou sněmovnou

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Zákony přírody nelze měnit hlasováním
Foto: Archiv PL
Popisek: Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová

Poslanci schválili novelu občanského zákoníku, týkající se stejnopohlavních párů. Teď bude na programu Senátu. Přestože manželství zůstává nadále svazkem muže a ženy a že adopce dětí se rovněž bude týkat pouze manželských párů, což hodnotím velmi kladně, novelu v navrhovaném znění nepodpořím, protože zcela ignoruje práva a zájmy dětí a snaží se upravit neupravitelné.

Pokud jde o práva dětí, v případě lesbických párů jim odpírá právo na otce, v případě gayů právo na matku. V obou případech to pak směřuje k pro mne nepřijatelnému trendu pořizování si dětí tzv. na zakázku, což nejen popírá základní práva dětí, ale je samo o sobě proti přírodě, a stane-li se předmětem byznysu, i proti morálce. Je nutné si uvědomit, že stejnopohlavní páry jsou a nadále budou výjimkou z obvyklosti a že právní úprava to nikdy nemůže změnit. Zákony přírody nelze změnit hlasováním.

Páry stejného pohlaví plně respektuji, nemám výhrady proti úpravě majetkových otázek a institucionalizaci partnerství, přeji jim i jejich lásku, ale otázka dětí je pro mne nepřekročitelnou hranicí. A o tu jde v novele především.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

14:04 Gregorová (Piráti): Nesmíme dopustit, že eurovolby rozhodne Putin a strach

Europoslanci odsuzují ruské pokusy o vměšování do dění v Evropském parlamentu a nadcházejících evrop…