Senátorský klub KDU-ČSL a nezávislí jednal o zejména o exekučním řádu

15.05.2021 10:07

Aktuální legislativa, pomoc při volbách do Poslanecké sněmovny a taky otázky spojené s nadcházejícími senátními volbami v roce 2022, to byla hlavní témata mimořádného jednání senátorského klub KDU-ČSL a nezávislí.

Senátorský klub KDU-ČSL a nezávislí jednal o zejména o exekučním řádu
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Senátorky a senátoři se sešli v kompletní sestavě toto úterý tentokrát nikoli v prostorách Senátu, ale na výjezdním zasedání v prostorách radnice Prahy 10.

Významná část jednání byla věnována situaci ohledně exekučního řádu. Poslanec Marek Výborný seznámil senátorky a senátory s aktuální legislativou ohledně exekucí. Výborný popsal zejména problematické body, s nimiž novela opouští Sněmovnu a putuje do Senátu. Diskutovala se tak například problematika přednostního započítávání jistiny, retroaktivita platnosti nových pravidel pro zastavování marně vymáhaných exekucí nebo místní příslušnost exekutorů. Klub chce aktivně napomoci v odstranění nedostatků, které norma obsahuje.

Na programu bylo i obsazení kandidátních jistin pro nadcházející senátní volby v roce 2022. Setkání se uskutečnilo na pozvání senátorky a starostky městské části Prahy 10 Renaty Chmelové a součástí programu byla i návštěva vily bratří Čapků. Polovina dvojdomu, který obýval Karel Čapek, projde v následujících letech rozsáhlou rekonstrukcí tak, aby se proměnila jednak v muzeum, ale také v místo setkávání zájemců o českou i světovou literaturu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

8:19 Hejtman Grolich: Jižní Morava si od roku 2027 polepší v rozpočtu o 2,8 miliardy ročně

Jihomoravský kraj dostal od ministerstva financí k připomínkování pozměněný návrh, který upravuje fi…