Senátorský klub ODS daroval Městské charitě v Plzni auto

17.08.2020 6:30

Automobil Toyota Aygo získala Městská charita Plzeň od Senátorského klubu ODS a senátora a starosty MO Plzeň 2 Lumíra Aschenbrennera.

Senátorský klub ODS daroval Městské charitě v Plzni auto
Foto: ODS
Popisek: ODS

Na vozidlo za zhruba 200 tisíc korun přispěl celý Senátorský klub ODS. „Vybrali jsme peníze, které by měly pomoci institucím, jež byly postiženy koronavirovou krizí. Bavili jsme se, kde bychom mohli pomoci, tak jeden z návrhů, který zvítězil, byl návrh Lumíra Aschenbrennera,“ uvedl předseda Senátu Miloš Vystrčil.

Jedná se přitom o peníze, které původně měly být určeny na senátní kampaň. „Původně jsme chtěli dát darem plicní ventilátor, firma ale nesehnala razítko od Ministerstva zdravotnictví. Další na řadě bylo toto auto. Věděli jsme, že ho Městská charita potřebuje,“ uvedl Aschenbrenner.

Podle vrchní sestry domácí péče Květy Vydrové auto pomůže rozšířit služby Městské charity. „Zvládneme větší počet pacientů. Je to náročná práce, sestřičky jsou denně v provozu, auta odchází, jsme rádi za každou pomoc,“ podotkla. Zdravotní sestry podle ní zajišťují podání léku, aplikací inzulínu a injekcí i rehabilitace. Každý den navštěvuje 10 sester zhruba stejný počet pacientů.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

12:12 Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

Konec problémům s opožděnými platbami. To si europoslanci slibují od nové směrnice, kterou schválili…