Šimo (TOP 09): Drobní a střední podnikatelé si zaslouží podpořit, nikoliv penalizovat

25.06.2017 16:59

Zvýšení odvodů, které by podnikatele nutilo k opuštění živnosti a zaplnění volných zaměstnaneckých míst v tuzemských firmách. Nahlašování lidí, označených za "pseudopodnikatele". A dokonce návrhy na ještě další zvýšení kontrol. Tato tvrzení předsedy Senátu, sociálního demokrata Milana Štěcha, považuji za naprosto skandální.

Šimo (TOP 09): Drobní a střední podnikatelé si zaslouží podpořit, nikoliv penalizovat
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Drobní a střední podnikatelé tvoří nejen významnou část naší ekonomiky, ale bez jejich práce bychom si jen těžko představili například fungování služeb v našich obcích. Místo pomoci navrhuje předseda Senátu ještě větší zatížení a podrážení nohou? Po zavedení EET je to další nelogická a nekoncepční úvaha, která posunuje hospodářský rozvoj naší země zpět.

V České republice je potřeba vytvářet co nejpříhodnější podmínky pro podnikání. TOP 09 usiluje o odstranění zbytečné byrokracie, zrušení EET, zjednodušení pracovního trhu a inovace v malých a středních firmách. Šikana a postihy firem a občanů kontrolními a represivními orgány jsou zásadní brzdou pro rozvoj naší ekonomiky. A také naprostou demotivací pro ty, kteří se nebojí postavit se na vlastní nohy a sami vytvářet hodnoty.

K práci malých a středních podnikatelům mám velký respekt a vážím si jejich nelehké role také na základě vlastní, byť dosud jen roční zkušenosti z podnikání.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

13:04 Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 ke kratomu.