Šimoník (ODS): Co si pořád stěžujete?

29.01.2015 4:30

Dennodenně někde čtu nářky, jak naše úřady porušují práva a svobody obyvatel, jak se jim vlamují do soukromí, jak naše média lžou a informují neobjektivně a jednostranně...

Šimoník (ODS): Co si pořád stěžujete?
Foto: red
Popisek: ODS, ilustrační foto

Jenže nechápu, proč si lidi stěžují. Vždyť si za tenhle stav můžou sami. Vždyť si ho sami přáli, nebo aspoň byli natolik líní či neodpovědní, že jej sami připustili.
Nadáváte všichni na EU a eurokomisaře? Tak si vzpomeňte, jak jste před 11 lety hlasovali v referendu, jak jste bujaře oslavovali vstup a jak jste vztekle prskali a nadávali na Václava Klause.

Vadí vám buranský hulvát Miloš Zeman jako prezident? A jak jste blaženě ucvrkávali na plátěnky, když vám politici odhlasovali nebetyčnou hloupost – přímou volbu prezidenta.

Vadí vám zprasené zákony a rostoucí moc úředníků a různých pofidérních magorů, kteří se časem zahnízdili v našem právním systému? A jak jste tleskali zákonodárné iniciativě a legislativní smršti socialistických vlád.

Nadáváte na televizi? A jak jste tleskali spacákářům a odborářským revolucionářům ? Proč vám zkreslené informace nevadily, když se tady zavírali nevinní poslanci a sestřelovaly demokraticky zvolene vlády?

Tohle je jen důsledek vaší rezignace na správu svých věcí. Nadáváte na politiky, ale politici jsou takoví, jaké jste si zvololi, nebo jakým jste svou neúčastí umožnili vstup do sněmovny. Vadil vám Rittig, který měl údajně nezákonný zisk 17 haléřů na jízdence, tak nebrečte nad ztrátou svobody a skomíráním demokracie.

25 let je dost dlouhá doba, aby si i ti lehce podprůměrně inteligentní uvědomili, že svoboda a demokracie není jen o právech a nárocích, ale také o povinnostech a odpovědnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

11:17 Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychotestům pro všechny držitele a nové zájemce o …