Šimral (Piráti): Dotační program pro podporu využití volného času dětí a mládeže

22.06.2021 22:48

Rada hl. m. Prahy odsouhlasila návrh na vyhlášení Programu podpory využití volného času dětí a mládeže na rok 2022. V jeho rámci by se mělo rozdělit celkem 50 milionů korun.

Šimral (Piráti): Dotační program pro podporu využití volného času dětí a mládeže
Foto: praha.pirati.cz
Popisek: Vít Šimral

Dotaci lze poskytnout pouze na základě Žádosti o poskytnutí dotace prostřednictvím elektronických formulářů s lhůtou od 25. září 2021 do 11. října 2021. Informace ke zpracování žádosti poskytuje odbor školství, mládeže a sportu Magistrátu hl. m. Prahy a jsou k dispozici i na internetových stránkách hl. m. Prahy, a to www.praha.eu – Sekce Dotace a Granty.

„Předchozí ročníky programu ukázaly efektivnost přidělování finančních prostředků grantovým systémem. Předností tohoto způsobu je i možnost působení města na rozvoj těch aktivit dětí a mládeže ve volném čase, které se významně podílejí na potlačování negativních jevů a kriminality. Dosavadní systém přidělování finančních prostředků včetně uzavírání jednoletých dotačních smluv s vybranými žadateli je vyhovující a odpovídá proměnlivosti požadavků v této oblasti,“ uvedl radní hl. m. Prahy pro oblast školství Vít Šimral.

Prostřednictvím tohoto programu jsou řešeny nejen základní podmínky pro pravidelnou činnost neziskových organizací, které pracují s dětmi a mládeží ve volném čase, jako jsou pronájmy, provozní náklady, údržba kluboven, klubů a sportovišť, ale i podpora příměstských táborů, víkendových akcí a táborů mimo Prahu. Zároveň jsou podporovány jednorázové akce na území hlavního města především pro neorganizované děti a mládež.

Pro tuto cílovou skupinu je podpora směřována i na takzvané otevřené aktivity, které jsou realizovány formou jednorázových akcí. Podpora je rovněž zaměřena na účast kolektivů dětí a mládeže na prezentačních a soutěžních akcích v zahraničí a na vzdělávání pracovníků pracujících s dětmi a mládeží v oblasti volnočasových aktivit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…