Šimral (Piráti): Praha podporuje provoz Kampusu Hybernská

30.05.2022 21:24

Kampus prostřednictvím svých vzdělávacích aktivit propojuje veřejnost, studenty a akademiky

Šimral (Piráti): Praha podporuje provoz Kampusu Hybernská
Foto: praha.pirati.cz
Popisek: Vít Šimral

Rada hl. m. Prahy dnes odsouhlasila individuální účelovou dotaci ve výši 13 milionů korun pro inovační hub Kampus Hybernská. 

Anketa

Jste pro razantní navýšení výdajů na obranu?

3%
95%
hlasovalo: 45150 lidí
Finanční podpora poslouží k realizaci aktivit vycházejících z oblasti školství, kultury, cirkulární ekonomiky nebo občanského vzdělávání, v nabídce jsou například i kurzy češtiny pro cizince.

„Formy vzdělávání prošly za poslední dobu radikálními změnami, a proto jsou pro město obzvláště důležitá místa, jako je Kampus Hybernská. V Praze zastáváme názor, že by mělo být kreativní vzdělávání ve výuce více zapojováno a mělo by se stát i součástí osnov. Je totiž zřejmé, že lidé, kteří mají široké spektrum kreativních a přenositelných dovedností, budou do budoucna těmi nejvíce žádanými zaměstnanci. A inovační huby, jako je Kampus Hybernská, by nám měly dopomoci k tomu, jak takové dovednosti mají vypadat a jak se je co nejsnadněji naučit používat,” uvedl pražský radní pro oblast školství Vít Šimral.

Kampus Hybernská vznikl propojením hlavního města Prahy a Univerzity Karlovy s cílem založení společného projektu pro rozvoj intenzivnější spolupráce. Stal se centrem kultury, inovací, vědy a vzdělávání a je určen pro setkávání studentů, umělců, vědců, výzkumníků, kreativců a inovátorů s občanskou veřejností a aplikační sférou hlavního města Prahy. Pravidelně se zde koná řada přednášek, debat, panelů, diskusí, slavností, koncertů či výstav. Program je koncipován jak v češtině, tak v angličtině.

V lednu 2021 přešel Kampus na základě nově uzavřeného partnerství s hlavním městem z péče Filozofické fakulty na celou Univerzitu Karlovu. V tom okamžiku se do Kampusu dostává inovační potenciál oborů všech sedmnácti fakult Univerzity Karlovy a řady dalších univerzitních součástí.

Kampus Hybernská se v letošním roce zaměřuje především na aktivity, které se zde etablovaly už v letech předchozích. Jednou z nich je i jedinečný koncept, jenž vzešel z aktivit Galerie Kampusu Hybernská. Ta se primárně věnuje pořádání výstav, spolupráci s vysokými uměleckými školami a propojování vědy, umění a veřejnosti. V letošním roce se chce především soustředit na internacionalizaci a posilování spolupráce s univerzitami a vysokými školami, dále pak na rozvoj uměleckých úprav designu interiérů ve spolupráci se světovými umělci.

Mezi další podporované aktivity patří například výzkum vzdělávání žáků s odlišným mateřským jazykem či spolupodílení se na aktivitách souvisejících s letošním českým předsednictvím v Radě Evropské unie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

12:06 Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

Odpovědi na otázky voličů, publikované na svém veřejném facebookovém profilu