Šimral (Piráti): Pražská výprava bude bojovat o medaile

24.01.2022 13:29 | Tisková zpráva

Radou hl. m. Prahy byla dnes schválena podpora účasti pražské sportovní výpravy na Hrách X. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky 2023 v Královéhradeckém kraji. Konkrétně se jedná o příspěvek ve výši téměř 2,5 milionů korun, které budou použity na režijní náklady jednotlivých účastníků.

Šimral (Piráti): Pražská výprava bude bojovat o medaile
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Šimral

„Je důležité v dětech rozvíjet jejich sportovní talent a přirozenou touhu po pohybu. Účast pražské reprezentace na doposud všech ročnících ukazuje, že je dětská olympiáda mezi pražskými sportovci velmi oblíbená. Její program tvoří jak sportovní soutěže, tak i doplňující umělecké soutěže ve vymezených kategoriích žáků základních škol. Děti z různých krajů napříč Českou republikou si tak díky této události mohou prožít emotivní atmosféru podobnou skutečným olympijským hrám,” uvedl radní pro oblast školství a sportu Vít Šimral.

Mladí reprezentanti čtrnácti krajů nastoupí na olympijský stadion, složí olympijskou přísahu, jsou svědky obřadu zapalování olympijského ohně a vztyčování olympijské vlajky, dostávají olympijské medaile, bydlí v olympijské vesnici.

Republikové hry olympiády dětí a mládeže se konají pod přímou patronací Českého olympijského výboru jednou za dva roky, samostatně vždy letní a zimní. Sportovní program tvoří sporty povinné, volitelné z olympijských sportů a volitelné z neolympijských sportů dle prostorových a kapacitních možností pořádajícího kraje. Snahou každého kraje je vyslat maximum sportovců, horní hranice je stanovena dle vyhlášení organizátora.

Hry X. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky se uskuteční ve dnech 22. až 27. ledna 2023 v Královéhradeckém kraji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

17:04 Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.